4 mei 12.00 uur

          De familie Windmuller

Zes leden telde het gezin Windmulller: Jos Windmuller en zijn vrouw Rika Levie en hun dochters Lies, Martha, Betty en Thea. Ze woonden boven hun winkel aan de Misterstraat in Winterswijk en maakten deel uit van de bloeiende lokale joodse gemeenschap.

Op 10 mei 1940 verandert hun leven ingrijpend. Het verhaal van de familie Windmuller is dinsdag 4 mei onderdeel van Open Joodse Huizen ’21 in een livestream vanuit de synagoge in Winterswijk.

Hun verhaal kan verteld worden dankzij brieven, foto’s en documenten, die bewaard zijn gebleven. lees verder

 

https://www.facebook.com/openjoodsehuizen/

 Een mooi gebaar !

Er is zoveel haat in de wereld terwijl er nu meer dan ooit behoefte is aan verbroedering, liefde, begrip en respect. Voor mijn gevoel zijn Mirjam en ik het voorbeeld van hoe het ook kan. Wij kennen elkaar al heel wat jaren  en helpen elkaar waar mogelijk.

Mirjam keep up the good work en willen jullie hierbij namens TipTop Winterswijk een desinfectie zuil schenken. Osman Abbadi

 

De desinfectie zuil aangeboden door Osman Abbadi en overhandigt door zijn zoon Yassine heeft een mooi plekje bij de ingang van de sjoel gekregen. Wij zijn hier heel blij mee !

Rabbijn Awraham Soetendorp - Wake voor J

Het synagogecomplex in Winterswijk omvat een synagoge met mikwe een woning + schooltje en oude  begraafplaats die tot het eind van de 19e eeuw in gebruik is geweest. In het hoge gras zijn nog acht grafstenen te vinden.

De gebouwen herinneren aan de eens bloeiende joodse gemeenschap van Winterswijk, die meer dan 300 mensen omvatte. De gemeenschap leeft voort in de verhalen. Lees verder

 

Wordt in verband met de Covid-19 regels verplaats naar 2022. 

Op 18 april 2021 om 15.00 uur verzorgd Rabbijn Awraham Soetendorp de jaarlijkse mr.F.W.Voorink lezing. lees verder

Activiteiten

Rondleidingen


Lezingen

 

Stichting Winterswijkse Synagoge
 

Adres
 

Spoorstraat 32
7101 GV Winterswijk

 

info@synagogewinterswijk.nl
 

Volg ons: 

  • Facebook Synagoge Winterswijkle