top of page
Activiteiten
NIJGH jonah freud _ petra de hamer_MG_9684.jpeg
860x1200.jpg

Een smakelijke middag: de Joodse keuken met Jonah Freud

 

Op zondagmiddag 26 maart staat de Winterswijkse synagoge in het teken van lekker eten. Jonah Freud komt vanuit Mokum over om ons alles te vertellen over haar schitterende boek Memmisj, dat gaat over de Joodse keuken.

 

De Joodse keuken is uniek in haar veelzijdigheid. Kippensoep, boterkoek en bagels, dat kennen de meeste mensen nog wel, maar er is zoveel meer. Met de Joden heeft ook de Joodse keuken zich over de wereld verspreid en zich aangepast aan lokaal verkrijgbare ingrediënten en bereidingswijzen. Visbobotie en pan bolo (broodpudding) maken ook deel uit van het rijke joodse repertoire, net als bijvoorbeeld pavlova. Ook vegetariers kunnen in de veelzijdige joodse keuken veel inspiratie opdoen. Laat je door Jonah meenemen op culinaire ontdekkingsreis aan de hand van verhalen, recepten en anekdotes.

 

Jonah Freud is al vele jaren het stralende middelpunt van de Nederlandse kookboekenwereld. Tot voor kort was ze eigenaar van de vermaarde Amsterdamse Kookboekwinkel. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan vele kookboeken, als redacteur en als schrijver. Haar magnum opus is het boek Memmisj, over de Joodse wereldkeuken. Het boek verscheen afgelopen jaar. Het laat de grote verscheidenheid aan Joodse gerechten wereldwijd zien in recepten en op prachtige foto’s.

 

De lezing begint zondag 26 maart om 15.00 uur in de Winterswijkse synagoge aan de Spoorstraat 32. Uiteraard zal er het één en ander te proeven zijn. Bovendien wordt het boek Memmisj (€ 35,-) ter plekke verkocht en zal Jonah op verzoek signeren. Kaarten voor de lezing bedragen € 12,50, inclusief een hapje en een drankje en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Kramer, Wooldstraat 24 in Winterswijk of te reserveren via: info@synagogewinterswijk.nl

'EEN BLIK OP HET VERLEDEN'

 

De permanente tentoonstelling 'Een blik op het verleden is een tentoonstelling met foto's en andere herinneringen uit het rijke joodse verleden van Winterswijk.

bottom of page