Klezmer & sax in de sjoel!

Four Saxy Reeds speelt klezmer & jazz, stukken van Astor Piazolla en Sjostakovitsj.

De vier saxofonisten staan op zondagmiddag 14 oktober om 15.00 uur op het kleine podium in sjoel van Winterswijk. De entree is 8,- euro.

Four Saxy Reeds is een jong Achterhoeks saxofoonkwartet bestaande uit Gijs te Velthuis (sopraan), Hannah Wessels (alt), Tim Meulenbeld (tenor) en Theo Elzinga (bariton).

De ervaren saxofonisten kennen elkaar van het harmonieorkest Excelsior Eibergen en spelen allemaal al 10 tot 50 jaar saxofoon. Ze vormen sinds 2018 in hun vrije tijd het kwartet Four Saxy Reeds en hebben al een aantal mooie concertbijdrages verzorgd, waaronder een geslaagd saxofoonconcert in Wageningen. Ook dit najaar staan er al een aantal mooie concerten gepland, zoals een samenwerking met het vocaal ensemble Ladies Mix op 17 november en dit mooie soloconcert in de Synagoge van Winterswijk op 14 oktober.

Four Saxy Reeds speelt met veel plezier een brede variatie aan muziek. Vanuit hun gezamenlijke enthousiasme voor de saxofoon zijn ze niet alleen gepassioneerd om gewoon samen lekker muziek te maken, maar dit ook aan anderen te laten horen. Het saxofoonkwartet hoopt in de toekomst nog veel meer muziek te maken op mooie plekken in Nederland.

Tags: